2023-09-28 Keičiami TLS ryšio šifravimo protokolai

Informuojame, kad nuo š.m. lapkričio 3 d. Registrų centro tvarkomoje ePristatymas informacinėje sistemoje (IS) bus atsisakyta TLS ryšio šifravimo protokolų 1.0 ir 1.1. Juos pakeis naujausios TLS protokolo versijos – TLS 1.2 ir (arba) TLS 1.3.

Todėl ePristatymas IS paslaugų naudotojai iki lapkričio 2 d. savo informacines sistemas turi pritaikyti saugesnėms protokolų versijoms - TLS 1.2 ir TLS 1.3.

Šią informaciją prašome nukreipti Jūsų įstaigos IT specialistams ir paprašyti jų atlikti būtinus pakeitimus.

Su nesklandumais dėl pokyčio susidūrusiems jūsų įstaigos kolegoms rekomenduojama pirmiausia kreiptis į savo įstaigos IT specialistus. Nepavykus išspręsti, kreipkitės  į Registrų centro klientų aptarnavimo specialistus telefonu (8 5) 262 22 22 arba el. paštu versloklientai@registrucentras.lt. Kreipiantis būtina nurodyti jūsų įstaigos pavadinimą, tikslius valdomos įrangos IP adresus, registro ar IS pavadinimą ir pastebėto trikdžio laiką.

TLS ryšio šifravimo protokolų pokytis atliekamas vadovaujantis teisės aktų reikalavimais numatančiais ryšio saugumo užtikrinimą ir atitiktį organizaciniams ir techniniams kibernetinio saugumo reikalavimams.